WORKSHOP / CURSUS MODELLEREN VAN BEDRIJFSPROCESSEN / PROCESMODELLERING VOLGENS IDEF0 / ACTIMOD


Dé cursus / workshop om te leren hoe je van bedrijfsprocessen een model kunt opstellen.

CODE:   
PMA

DUUR:  
1 dag of 2 avonden

PRIJS CURSUS / WORKSHOP:  
€ 490 (per deelnemer exclusief 21 % BTW, maar inclusief eten, drinken en begeleiding na afloop)

GROEPEN:  
3 à 6 deelnemers (maximaal 8)

CURSUS- / WORKSHOPVORM:
klassikaal, kleine groepen onder intensieve begeleiding, begeleiding na afloop: tot drie maanden na de cursus / workshop kan de deelnemer via e-mail vragen stellen met betrekking tot de inhoud

WAAR GEHOUDEN:  
open rooster: in onze cursusruimte te Woerden
'in house': bij jou op locatie

WANNEER GEHOUDEN:  
open rooster:
3 september 2024
7 november 2024

'je eigen voorkeur': schikken bovenstaande data niet, schrijf dan wel in. Kies bij data 'andere data, neem contact met mij op voor afspraak'. We nemen dan contact met je op en plannen samen met je nieuwe data

'in house': op afspraak

INSCHRIJVEN:  
Wil je je voor de cursus / workshop Modelleren van Bedrijfsprocessen inschrijven. Klik dan op de button om naar de inschrijvingspagina te gaan.


doelgroep
functioneel beheerders, analisten van bedrijfsprocessen, informatie-analysten, systeemontwikkelaars, database ontwerpers, database beheerders, functioneel beheerders, functioneel applicatiebeheerders, testers en verder iedereen die in zijn of haar werk met het analyseren van bedrijfsprocessen / procesmodellering te maken krijgt


na de cursus / workshop Modelleren van Bedrijfsprocessen / Procesmodellering volgens IDEF0 / ACTIMOD kun je:
Voorbeeld van een bedrijfsprocesmodel / activiteitenmodel volgens IDEF0 / ACTIMOD dat je na afloop van de cursus / workshop Modelleren van Bedrijfsprocessen / Procesmodellering volgens IDEF0 / ACTIMOD zelf kunt maken.
Het model beschrijft een stukje van het bedrijfsproces van ADVICOM:leerdoelen
De deelnemer is na de cursus / workshop Modelleren van Bedrijfsprocessen / Procesmodellering volgens IDEF0 / ACTIMOD in staat:
  • een bedrijfsprocesmodel / activiteitenmodel op te stellen gebruik makend van de methode IDEF0 / ACTIMOD
  • aan te geven waarvoor een bedrijfsprocesmodel / activiteitenmodel, opgesteld met behulp van de methode IDEF0 / ACTIMOD, gebruikt kan worden

algemeen
Een model van het bedrijfsproces, ook wel activiteitenmodel genoemd, geeft een overzicht van wat een organisatie aan activiteiten ontplooit. Het procesmodel laat verder zien welke informatie nodig is bij de activiteiten en welke informatie de activiteiten opleveren. Het procesmodel beschrijft het bedrijfsproces. Het procesmodel beschrijft niet het informatiesysteem dat wordt gebruikt om het bedrijfsproces te ondersteunen. In het bedrijfsproces zijn goederenstromen waar te nemen. In het procesmodel is te zien welke goederenstromen er zijn en welke transformaties die ondergaan. Neem als voorbeeld de activiteit 'bereid maaltijd' in een restaurant. Het model hiervan laat zien dat er ingrediënten ingaan en bereide maaltijden uitkomen. Bedrijfsprocesmodellen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is onderdeel van het uitzoeken van de business requirements. Een niet al te ver uitgediept model is uitstekend te gebruiken om inzicht in het bedrijfsproces te krijgen. Verder is het onmisbaar bij datamodellering / informatie-analyse. De informatie-analist vindt in het procesmodel de soorten te analyseren informatie en voor welke activiteiten de te analyseren informatie gebruikt wordt. Een volledig uitgediept model is een uitstekend hulpmiddel bij het vaststellen welke functies in een te ontwikkelen informatiesysteem moeten worden opgenomen. Er kan zelfs een vertaling naar software-modulen uit gemaakt worden. In de cursus / workshop Modelleren van Bedrijfsprocessen / Procesmodellering volgens IDEF0 / ACTIMOD worden de concepten achter het opstellen van bedrijfsprocesmodellen uitgebreid behandeld. Ook wordt ingegaan op waarvoor de procesmodellen te gebruiken zijn. Voor het verkrijgen van vaardigheid wordt in de cursus / workshop Modelleren van Bedrijfsprocessen / Procesmodellering volgens IDEF0 / ACTIMOD uitgebreid geoefend.


uitgebreide informatie
Wil je meer informatie over de cursus / workshop Modelleren van Bedrijfsprocessen neem dan contact op met je docent: Ton de Rooij.
Bijvoorbeeld via e-mail: tonderooij@advicom.nl.

Geef daarbij je naam, naam van je bedrijf, adres en telefoonnummer op.

Ton de Rooij neemt vervolgens contact met je op. Hij doet dit om kennis met je te maken, je alvast iets te vertellen over de workshop / cursus, en om je vragen te beantwoorden.


downloaden uitgebreide informatie en inschrijfformulier
Je kunt ook meteen beschikken over de uitgebreide informatie en het inschrijfformulier. Je kunt daarvoor de volgende formulieren downloaden: