WORKSHOP / CURSUS SQL


Dť cursus / workshop om te leren hoe je met SQL queries opstelt.

CODE:   
SQL

DUUR:  
2 dagen

PRIJS CURSUS / WORKSHOP SQL:  
Ä 980 (per deelnemer exclusief 21 % BTW en exclusief boek, maar inclusief eten, drinken en begeleiding na afloop)

PRIJS BOEK SQL:  
Ä 38,99 (exclusief 9 % BTW)

GROEPEN:  
3 ŗ 6 deelnemers (maximaal 8)

CURSUS- / WORKSHOPVORM:  
klassikaal, kleine groepen onder intensieve begeleiding, oefeningen uitproberen op de computer, begeleiding na afloop: tot drie maanden na afloop kan de deelnemer via e-mail vragen stellen met betrekking tot de inhoud

WAAR WORDT DE CURSUS / WORKSHOP SQL GEHOUDEN:  
open rooster: in onze cursusruimte te Woerden
'in house': bij jou op locatie

WANNEER WORDT DE CURSUS / WORKSHOP SQL GEHOUDEN:  
open rooster:
19 + 20 september 2024
21 + 22 november 2024

'je eigen voorkeur': schikken bovenstaande data niet, schrijf dan wel in. Kies bij data 'andere data, neem contact met mij op voor afspraak'. We nemen dan contact met je op en plannen samen met je nieuwe data

'in house': op afspraak

INSCHRIJVEN:  
Wil je je voor de cursus / workshop SQL inschrijven. Klik dan op de button om naar de inschrijvingspagina te gaan.


doelgroep
SQL gebruikers, systeemontwikkelaars, programmeurs, database ontwerpers, database beheerders, functioneel beheerders, functioneel applicatiebeheerders, gebruikers van databases waarvoor SQL als query taal gebruikt kan worden, data analisten, data archeologists, business intelligence specialisten en verder iedereen die in zijn of haar werk met SQL en het opstellen van queries te maken krijgt


na de workshop / cursus SQL kun je:
Voorbeeld van een query in SQL
die je na het volgen van de workshop /
cursus SQL zelf kunt maken:
Query die je leert in de workshop / cursus SQL
leerdoelen
De deelnemer is na afloop in staat:
  • gestructureerd eenvoudige queries tot zeer moeilijke SQL queries op te stellen ten behoeve van het maken van rapportages

geschiedenis SQL
De taal SQL is zo'n 50 jaar geleden ontwikkeld door IBM. SQL heette toen nog SEQUEL, wat staat voor Structured English QUEry Language. Deze naam wordt nog maar weinig gebruikt. Tegenwoordig spreekt iedereen over SQL. De taal SQL heeft door de tijd heen diverse wijzigingen ondergaan. De eerste standaardbeschrijving van SQL dateert uit 1986 en heet SQL86. Hierop kwam nogal wat kritiek. In 1992 is door ISO een nieuwe standaard voor SQL gepubliceerd, die wel bekend staat als de SQL 2 standaard. De officiŽle naam is ISO 9075-1992. Er zijn nog diverse wijzigingen in de SQL standaard geweest. De laatste wijziging in de SQL standaard die het opstellen van queries raakt, is in 2003 geweest. De officiŽle naam daarvan is ISO/IEC 9075 - 2: 2003. De SQL 9075 - 2:2003 standaard is het uitgangspunt voor de workshop / cursus SQL.


SQL als taal om queries op te stellen ruim beschikbaar
We kunnen SQL tegenwoordig bijna overal gebruiken. Er is vrijwel geen relationele database omgeving zonder een SQL interface met query faciliteit. Verder zit bij heel veel software pakketten een interface waarmee we SQL kunnen gebruiken, en queries kunnen genereren. Hierdoor zijn we flexibeler. Kunnen we een rapport niet maken met de standaardfaciliteiten van het software pakket dan biedt het zelf maken van queries met SQL uitkomst. We vinden SQL ook in office omgevingen (Access is daar een voorbeeld van).


inhoud van de workshop / cursus SQL
SQL biedt de mogelijkheid om aan de hand van allerlei criteria, gegevens uit een database op te vragen. SQL is bij uitstek een taal waarmee de meest uiteenlopende analyses en rapportages gemaakt kunnen worden.
In de workshop / cursus SQL is gekozen voor een aanpak die is gebaseerd op jarenlange onderwijservaring. De deelnemer leert queries (zoekopdrachten) op te stellen door te bepalen:
  • van welke soort objecten we gegevens willen laten rapporteren
  • welke soorten objecten uitgangspunt zijn voor de toetsing van eigenschappen
  • hoe de betrokken objecten staan beschreven in de database
  • welke SQL-constructs het meest aangewezen zijn voor de delen van het probleem

Door deze aanpak worden queries in SQL eenvoudiger op te stellen, inzichtelijker voor derden en beter te toetsen op correctheid. Bovendien is de kans dat er in de SQL query fouten zitten minimaal en vergt de benadering bij het opstellen van queries nauwelijks wiskundige kennis van de programmeur. De workshop / cursus SQL is gebaseerd op het boek 'Databases en SQL' van Ton de Rooij. De hierboven genoemde aanpak wordt daarin uitvoerig beschreven. De workshop / cursus SQL wordt bovendien door hem gegeven. Voor het verkrijgen van vaardigheid wordt veel geoefend. Hierbij kan de deelnemer zijn of haar SQL queries uitproberen op de computer.


uitgebreide informatie over de cursus / workshop SQL
Wil je meer informatie over de workshop / cursus SQL neem dan contact op met je docent: Ton de Rooij.
Bijvoorbeeld via e-mail: tonderooij@advicom.nl.

Geef daarbij je naam, naam van je bedrijf, adres en telefoonnummer op.

Ton de Rooij neemt vervolgens contact met je op. Hij doet dit om kennis met je te maken, je alvast iets te vertellen over de workshop / cursus SQL, en om je vragen te beantwoorden.


downloaden uitgebreide informatie en inschrijfformulier
Je kunt ook meteen beschikken over de uitgebreide informatie en het inschrijfformulier. Je kunt daarvoor de volgende formulieren downloaden: